14. lokakuuta 2012

Niin voi sittenkin tehdä!

Moikkasta lukijat!
Minä heittäydyin yksi päivä nostalgiseksi ja ajattelin, että voisipa taas kerätä käpyjä, niin kuin tein pienenä. Lapsena kaadoin kävyt vaan sellaiseen kivikon koloon, niin että kolo oli täynnä käpyjä. Nyt minulla olisi käyttöäkin niille. Nimittäin kasvivärjäyksessä. Mutta kuka sitä talvella tai syksyllä värjää lankaa? Ei yhtikäs kukaan. Mietin vain, että voisihan sitä kerätä materiaalia ja varastoida sen jonnekin, ja käyttää myöhemmin. Yhdeltä sivulta nimittäin näin, että henkilö oli käyttänyt kuusen käpyjä ja sasanut ruskeaa. Tulisikohan männynkin kävyistä ruskeaa?
Annetaan puikkojen heilua!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No jos ei kovin isoa pataa tarvitse, niin kyllä lankaa voi ihan hyvin värjätä syksyllä tai talvellakin. Kätevääkin jopa, kun keitokset voi lykätä vaikka lumihankeen jäähtymään. Minä ainakin keittelen liemiä kotikeittiössä jopa mielummin kylmään kuin lämpimään vuodenaikaan. :)

♥: SNY

MysteryKnitter kirjoitti...

No johan jotakin! Minulla ei vaan ole sellaista pataa. Kaikki minun kattilani ovat ruoanvalmistusta varten. Mutta se on siis mahdollista kuitenkin. Thanks for your support, SNY.

Sartsa kirjoitti...

Olet sinä aika mysteerineuloja! :) Miä ainakin hämmennyin, kun joku kommentoi vuosien takaseen juttuun. :) Vaikka mukavahan se on.
Käpyjä ja lankaa en oo koskana sekottanu keskenään. Onnea yritykseen. :)